29 Temmuz 2013 Pazartesi

DÖKH'ün Tunus Halklarına Başsağlığı ve Dayanışma Mesajı


Biz Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) olarak, Tunus Ulusal Kurucu Meclis üyesi ve sol muhalefet milletvekili Muhammed el Brahmi'nin suikast sonucu katledilmesini kınıyoruz.  

Tunus, Kuzey Afrika ve Ortadoğu halklarının, kadınlarının görkemli direnişi ile gerçekleştirmiş olduğu devrimlerin başlangıç yeridir. Bugün Tunus, karşı devrimci güçlerin haince saldırılarına maruz kalmaktadır. Şükrü Belayid'e siyasi suikast ile başlayan bu süreç, sol muhalefet milletvekili Muhammed  el Brahmi'nin katledilmesi ile devam ediyor. Tunus halkına ve kadın yoldaşlarımıza, başsağlığı diliyoruz.

DÖKH olarak, Tunus halkının, karşı- devrimci güçlere karşı yürüttüğü  demokratik devrim sürecinin yanındayız. Tunus halkının hükümete karşı yürütmekte olduğu direnişinin halkların ve kadınların onurlu geleceğini temsil etmektedir.

Bu cinayetlerle, Radikal dincilik çizgisi ile Ortadoğu, Kuzey Afrika devrimlerinin egemen güçler tarafından çalınıyor. Toplum yeniden kapitalist tekelci güçlerin iktidarı altına alınmaya çalışılıyor.

Tunus siyasi cinayetleri ve Mısır darbesi amaçlarına ulaşamayacaktır. Kürt Özgürlük mücadelesine dönük Paris'te gerçekleştirilen ve Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez yoldaşlarımızın katledilmesi ile sonuçlanan suikast göstermektedir ki emperyalist güçler aynı merkezden halklara dönük saldırıları planlamaktadır.

Uluslararası hegomonik ve bölgesel gerici güçlerin, devrim hareketleri karşısındaki ittifakını parçalayacak yegâne şey, halkların ve tüm ezilenlerin ortak mücadele ve birlikteliği olacaktır. Kadınların ve halkların ortak mücadele başarısı, katliamları yargılayacak güç olacaktır.


DÖKH ve Ortadoğu Kadın Konferansı bileşeni kadınlar olarak, 1.Ortadoğu Kadın Konferansı kararlarından biri olan, mücadele birliği kararını hızla hayata geçireceğiz. Ortadoğu kadın mücadelesini yükselterek, örgütlenme planlamaları ile egemenlerin yönelimlerine cevap olacağız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder